Budva – Predstavljanje novih epizoda TV serije „Na veslu priča“Osam novih epizoda TV serije „Na veslu priča” snimljenih u Budvi biće promovisane u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u Budvi u subotu 29. juna 2019. godine u 20 časova.

Poznati budvanski pripovjedači veslajući na barkama pričaju originalne priče o prirodi i na taj način postaju dio velike regionalne kinematografske antologije moderne književnosti. U susretu i skladu sa najljepšim odabranim lokacijama Budvanske rivijere priče dobijaju posebnu izvornost koja je zapravo svježina ovoga originalnog formata, saopšteno je iz NVO Matica Boke.

U Budvi, dr Miroslav Luketić u priči „Miro i sabaljarka“ donosi svijet i mentalitet ribolovaca, profesorka Božena Jelušić u „Tajnom ulovu mašte“ živo razmatra tradiciju kulture kroz kužinu, novinar i publicista Ranko Pavićević iskustveno i konsternirano poredi Budvu sad i nekad u priči „Prst u moru“, istoričarka umjetnosti mr Lucija Đurašković objašnjava legendom o „Santa Marija In Punta“ kult Bogorodice, stari žurnalistički vuk Savo Gregović u „Igranci duha“ slikovito i poetski pripovijeda o novinarstvu i boemštini, pjesnikinja i glumica Radmila Кnežević traži „Ravnotežu mora“, a dr Predrag Zenović nastavlja „Predanje“ o Svetom Stefanu.

U zajedničkoj epizodi pod naslovom „Vatra od Don Кihota“ svi autori iz Budve u paralelnom intervjuu razmatraju aktuelnosti stvaralaštva, ekologije i mentaliteta.

Na promociji serije u Modernoj galeriji u Budvi u subotu 29. juna u 20 časova govoriće autori serije, a biće emitovana i polusatna zajednička epizoda. Ulaz je slobodan.

Nove epizode „Na veslu priča“ iz Budve biće emitovane od 1. jula 2019. na satelitskom programu RTS Svet, a od 22. jula na nacionalnom kanalu kulture RTS 3.

Ekipa koja je radila na osmišljavanju i učestvovala u realizaciji projekta: reditelj i autor koncepta je Rastko Šejić, dok je izvršni producent Željko Кomnenović, zatim, kompozitor je Vladimir Lešić, a direktor fotografije je Aleksandar Кalezić. Snimatelj epizoda je Đorđe Obradović, a montažu je radio Milan Pejnović. Art direktor cijelog projekta je Zoran Mujbegović, spiker u epizodama je Aleksandar Novaković dok su barkarijoli Milan Svitlica, Raško Sekulović i Nikola Stojanović, za intro animaciju su zaduženi Кosta Milovanović i Miroslav Spajić.