Budva – Promocija knjige Jasenke Lalović „S one bande moje gore“Књига Јасенке Лаловић „С оне банде моје горе“ биће представљена у организацији  Народне библиотеке Будве, у амфитеатару Академије знања,  у уторак, 26.фебруара 2019.г., са почетком у 19 часова. Поред ауторке, књигу ће представити професорица Милица Вуковић, а разговор ће водити Станка Станојевић. Одломке из књиге „С оне банде моје горе“ читаће ученици другог разреда гимназије СМШ „Данило Киш“ у Будви – Мирјана Касалица и Дамјан Вујачић.

Прича Јасенке Лаловић смјештенa је временски између два свјетска рата на простору с ове и „соне банде моје горе“, на простору, како је у причи исписано: „Два свијета, један до другог, а заувијек преćечени. Таман ка’ уље и вода. Џаба их мијешаш. Вазда ће се једно од другог раздвојит”.

У дијелу „Реч аутора“ Јасенка Лаловић између осталог наводи: „ Ова књига је мали помен том времену. Мој скроман покушај да се дотакнем жена које су неправедно гурнуте у страну. Занемарен је њихов значај. Можда им је захвалност за све што су стоички подносиле више исписана подразумевањем него речима. И тек кад сам кроз ликове закорачила у то доба уочила сам да је много тога на самој ивици заборава. Само зато што су свесно пристале да остану у сенци свих својих мушкараца. Мужева, очева, браће и синова… Своју судбину су прихватале тако што су достојанствено износиле све оно што им је наметала, свесне да јаке мушкарце рађа јака жена.“

Јасенка Лаловић је Паштровка рођена у Бару 1965.године. Основну школу завршила је у Петровцу, а гимназију у Бару. Студирала је у Београду на Филозофском факултету на одсјеку за Социологију. Радила је на Радио-телевизији Србије. Писањем се бавила одувијек, али је тек у педесетим одлучила да објави свој први роман. Живи у Београду.