Budva – Radionice “Engleski za djecu” i “Engleski za ugostitelje”


JU „Narodna biblioteka Budve“ u saradnji sa NVO „Eduteka“ od novembra organizuje besplatne radionice engleskog jezika: za đecu i za ugostitelje.

Radionica “Engleski za djecu” namijenjena je osnovcima uzrasta od 8 do 11 godina (4, 5. i 6. razred osnovne škole). Osmišljena je tako da razvija sve četiri vještine u usvajanju engleskog jezika – govor, čitanje, pisanje i slušanje, a naročita pažnja biće posvećena razvijanju verbalne komunikacije. Đeca će kroz igru i rad imati prilike da prate školsko gradivo, usvajaju nova znanja i prošire svoj vokabular.

Radionica  počinje 6. novembra i održavaće se svake srijede u terminu od 18 do 19 sati. Nastavu će voditi profesorka engleskog jezika i književnosti Kaja Lazarević, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu u osnovnoj školi.

Radionicu „Engleski za ugostitelje“ namijenjenu odraslima srijedom u terminu od 19 do 20 sati vodiće takođe profesorka Kaja Lazarević. Radionica podrazumijeva specijalizovani konverzacijski kurs engleskog jezika za ugostiteljsku djelatnost, za struku –  konobar. Kurs je prilagođen polaznicima A2, B1 i B2 nivoa CEFR (Common European Framework of Reference for Languages).

Radionica je osmišljena tako da kroz različite situacije prati dijaloge ugostitelja sa gostom, i na taj način razvija vještinu verbalne komunikacije polaznika. Kroz audio i video materijale, tekstualni materijal i vježbanja polaznici će usvajati i ostale vještine, kao što su slušanje, čitanje i pisanje na engleskom.

Radionice počinju u srijedu 6. novembra.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × five =