Budva – Tribina “Hip hop u Crnoj Gori”

 

 

U petak, 24.04.2015.god. u amfiteatru JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi, sa početkom u 17:45h, održaće se tribina pod nazivom “Hip hop u Crnoj Gori”.

Plakat za tribinu u Srednjoj skoli u BudviNefomalno udruženje BIT, koje sačinjavaju Snežana Nikčević, Rašo Popović i Ilija Backović sa svojim gostima, govoriće o ovoj zanimljivoj temi, odnosno pokretu koji ima sve više pristalica u svijetu.

Inače, ovo je treća tribina u organizaciji ovog udruženja. Prva je održana u Kulturnom centru Bara 21.02., a druga u Američkom centru u Podgorici 11.03.2015.

Zamisao ovog dešavanja je da se kroz iskustva ljudi koji aktivno učestvuju u širenju i razvoju Hip Hopa pokaže koliki je uticaj ovog pokreta na svjetskoj kulturnoj sceni, kao i shvatanje hip hopa kao načina života.

Tribina je osmišljena kao interaktivni čas u trajanju od 2 sata na kom će predstavnici sva četiri elementa ovog pokreta: MCing-a, Graffiti writing-a, DJ-inga i Bboying-a (Breakdancing-a), govoriti konkretno o tome čime se oni bave, što će imati i edukativnu notu, a zatim o hip hopu u Crnoj Gori, trenutnom stanju i potencijalima.

Svi prisutni će imati priliku da učesnicima postavljaju pitanja iz ove oblasti, da diskutuju o nekim problemima koje prepoznaju, daju predloge i slično.

Tribina “Hip hop u Crnoj Gori” je još jedno u nizu zanimljivih dešavanja koja se realizuju u okviru vannastavnih aktivnosti predmeta Muzička umjetnost.