„Čarobni kamen“ na repertoaru Gradskog pozorišta Podgorica

 

 

Predstava „Čarobni kamen“ (3+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u neđelju 22. aprila 2018. godine, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramatizaciju i režiju potpisuje Davor Dragojević.

 

„Čarobni kamen“ je baj­ka o sve­vre­me­nim ljud­skim vri­jed­no­sti­ma. 

Reditelj kaže: „Veliki broj bajki i priča iz naroda, iako se nastale prije mnogo desetina ili stotina godina, govore o ljudskim vrijednostima koje su svevremene i nikada ne gube na aktuelnosti. Te priče ne služe samo da bi se djeci pričale prije spavanja ili da bi saznali nešto novo o ljudima i događajima iz pređašnjih vremena, njihovim običajima, kulturi… Mnogo je važnije da iz njih izvuku pravu pouku. Ova naša priča koja se događa u brdima crnogorskim govori o jednoj od najvećih ljudskih vrijednosti  – prijateljstvu“.

„Čarobni kamen“ je Dragojevićev diplomski rediteljski rad na Odsjeku za lutkarstvo na Nacionalnoj akademiji za teatarsku i filmsku umjetnost u Sofiji.

Igraju: Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Katarina Krek i Slaviša Grubiša.

Dramaturg je Milica Piletić, vizuelni identitet, scenu, kostime i slikarske radove potpisuje Hristina Nedeva, muziku Željko Radunović i Veselin Bogićević Frenki, a lutke je izradio Miroslav Cvetanov.