CEDIS prijatelj Maštanija

 

 

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) finansijski je podržao  Festival narodnih pozorišta – Maštanije.

„Crnogorsko narodno pozorište realizovalo je prošle godine četiri gostovanja nacionalnih teatara iz regiona sa namjerom da od ove godine ustanovimo Festival narodnih pozorišta koji okuplja relevantne teatarske kuće i njihove najbolje produkcije. Sa zadovoljstvom najavljujemo prvo izdanje Festivala narodnih pozorišta – Maštanije u CNP-u od 30. maja do 8. juna 2018. godine. Ovo izdanje Festivala, kroz šest festivalskih dana,  donosi predstave narodnih pozorišta iz svih ex jugoslovenskih republika a naredne godine među učesnicima festivala naći će se najznačajniji nacionalni teatri iz čitavog regiona.

Prošlogodišnja gostovanja narodnih pozorišta označila su i početak saradnje i partnerstva sa CEDIS-om. Ove godine, okupljeni oko Festivala narodnih pozorišta Maštanije, učvršćujemo naše partnerstvo sa zajedničkom misijom da crnogorska pozorišna scena dobije novi kvalitet.

Zadovoljstvo je imati podršku onih subjekata i organizacija koji, poput CEDIS-a, prepoznaju važnost saradnje sa najznačajnijim umjetničkim institucijama u zemlji i afirmacije pozorišne umjetnosti.“ izjavila je Zorana Kralj, direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Marija Jovović, šefica službe za korporativne komunikacije CEDISa, izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Crnogorskim narodnim pozorištem: „Svjesni koliko je kultura značajna za razvoj jednog društva, CEDIS je prepoznao istu kao jednu od oblasti koje su prioritet u našem društveno odgovornom poslovanju. Zadovoljstvo nam je što smo već dvije godine zaredom partneri CNP-a u projektima koji omogućavaju našoj publici uvid u aktuelne pozorišne produkcije iz regiona.“