Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba Ane AleksićU četvrtak, 9. maja sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji  ,,Klub’’ biće otvorena izložba umjetnice Ane Aleksić pod nazivom ,,Crtež-Jugooceanija“.

Ana Aleksić je rođena 1992. u Nikšiću. Završila je osnovne i specijalističke studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Studijski je boravila na École Supérieure d’Art de Lorraine, u Mecu, Francuska. Bavi se crtežom i slikom.

Anja Marković, istoričarka umjetnosti, je o Aninom radu između ostalog zapisala:

,,Ono što zatiče na starom, požutjelom papiru polazna je tačka Aninog rada. Sadržina papira uveliko diktira pristup dalje obrade, dok mu se Ana maksimalno prepušta i dozvoljava svojoj intuiciji da sama vodi ruku. Ipak, umjetnica ga posmatra kao veliku bojenu plohu na kojoj su slova i sheme slikarski elementi. Skice brodova i pojedinačnih motora, mehanizama, zatim proračunske tabele, tekstualna uputstva i izvještaji – samo su osnova onoga što ona nadograđu-je, trudeći se da ne remeti već postojeću ravnotežu ‘’.

Izložbu će otvoriti Anja Marković, istoričarka umjetnosti.

Izložba se može pogledati do 29. maja.