Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba crteža Maje Vučić

 

Centar savremene umjetnosti - logo

 

U utorak, 6. septembra 2016. godine, sa početkom u 18 časova, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba crteža umjetnice Maje Vučić pod nazivom „Razglednice sa Solarisa“.

Maja Vučić je rođena 1979. godine u Beogradu. Osnovne studije slikarstva završila je 2009. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju gdje je naredne godine specijalizirala intermedijalno slikarstvo. Od 2003. do 2004. godine bila je na studijskom putovanju na L’École de Beaux Arts du Lyon u Lionu, Francuska. Izlagala je samostalno na Cetinju kao i na više grupnih izložbi. Dobitnica je više priznanja i nagrada.

Umjetnica je u katalogu, između ostalog, zapisala: „Crteži nastaju svakodnevno, u svojevrsnom ritualu vizuelne meditacije, sa namerom da se umesto posmatranja „svega što jeste”, stalne čulne interpretacije energetskih oblika, stupi u kontakt sa „nečim drugim”, svežim energetskim potencijalom, na samom pragu čulne percepcije. Protokol postupaka se razvijao intuitivno, vremenom, do definisanja forme koja je omogućila „prevođenje“ energetskog fenomena na jezik vizuelnih „matrica“. Meditativno stanje omogućava prekid toka misli, te i konkretnih mentalnih predstava autorkine imaginacije. Fizički postupci su svedeni na minimum, radnje se obavljaju istim redosledom i na isti način“.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + twenty =