Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba Đorđa Rašovića


Izložba umjetnika Đorđa Rašovića pod nazivom “Zajedno kroz snove”, biće otvorena 4. februara 2020. godine, u 19 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Centar.

Đorđe Rašović  rođen je 1987. godine u Podgorici. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, Odsjek slikarstva, 2010. godine i specijalističke  studije na istom Fakultetu 2011. godine. Član je ULUCG-a od 2010. godine. Učestvovao je na mnogim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više značajnih nagrada.

  Maja Dedić, istoričarka umjetnosti je, između ostalog, o radu Đorđa Rašovića zapisala:

“Đorđe gradi fantastične kompozicije u kojima je sve moguće i dozvoljeno. Likovi životinja govorom svog tijela, ponašanjem, dobijaju ljudska obilježja i personifikuju ljude iz svakodnevnog života. Oni nijesu lišeni osjećajnosti – životinjska lica govore, oblače ljudska odijela, prepuštaju se porocima, svakodnevnim uživanjima, odmoru, kuvanju, roštiljanju, strasti ljubavi, kupanju, igranju golfa… Ljudsko i životinjsko tijelo prepliću se u bezbroj procesa transformacija i metamorfoza. Umjetnik ih smiješta u različite kontekste, dok pozadina varira od pejzaža do neobičnih enterijera.

Poput scena u stripovima, ove priče su uvjerljive i duhovite i predstavljaju bijeg od svakodnevnice, uobičajenog i očekivanog.“ Izložbu će otvoriti Maja Dedić, kustoskinja Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Izložba se može pogledati do 29.02.2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 7 =