Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba “Kod” Katarine Laković


U utorak 15.09. 2020. godine u 19h, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub, biće otvorena izložba “Kod” Katarine Laković.

Katarina Laković je osonovne i specijalističke studije završila na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran – studijski program Dizajn vizuelnih komunikacija. Tokom osnovnih studija učestvovala je u brojnim radionicama i konkursima. Tokom specijalistikih studija učestvovala je u izradi murala u četiri različite ustanove. Svoje crteže je izlagala na Podgorica Art Festivalu 2018. godine. U oktobru 2019. godine izlagala je seriju radova u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u sklopu izložbe Bio-kosmos, produkt saradnje Fakulteta vizuelnih umjetnosti i Ministarstva nauke.

U tekstu o izložbi, istoričarka umjetnosti Anja Marković je, između ostalog, o izložbi zapisala:

“Čudno je koliko smo sami sebi poznati, naše ruke, naš odraz u ogledalu, a opet toliko smo nesvjesni svih procesa koji se dešavaju u nama na molekularnom i ćelijskom nivou. Zavirujući i istražujući o sopstvu koje ne poznaje, Lakovićeva to radi kroz slikanje laviranim tušem kombinujući razne tehnike. Dok povlači linije, osvješćuje nešto što je tajno i skriveno u njoj – njen kod koji nosi.”

Zbog epidemiološke situacije, podsjećamo da je nošenje maski obavezno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − thirteen =