Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba „Let ka punom mjesecu“ Ane Šćekić


Od utorka 07. jula 2020. godine u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub, može se pogledati izložba „Let ka punom mjesecu“ umjetnice Ane Šćekić.

Ana Šćekić je rođena u Podgorici 1983. godine. Diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju (bachelor 2007. godine, spec. sc. 2008. godine) u klasi prof. mr Branislava Sekulića.

Dobitnica je dvije godišnje nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti – za slobodni crtež (2006) i za slikarstvo (2008). Nagrada za najbolje samostalno izlaganje u 2018. godini (Kreativna fabrika, Beograd).

Autorka je brojnih samostalnih projekata i učesnica kolektivnih izložbi, art simpozijumâ, umjetničkih kolonija i art kampova u zemlji i inostranstvu.

U tekstu o izložbi, teoretičarka umjetnosti Selma Đečević je, između ostalog o Aninom radu zapisala:

„Let ka punom mjesecu zapravo je istupajući korak, prvobitni lepet krila koji vodi ka predjelima podsvijesti čije je konačno ishodište, apsurdno, i vlastiti početak. Jer u svom ishodištu i gnijezdu nalazi se jedno te isto – mjesec, sa svojom redikuloznom istorijom vječitog ponavljanja i beskrajne periodičnosti. Otud se ovim radovima snažno sugeriše atmosfera hermetičnosti prostorno-vremenskog kontinuuma u kojem su zarobljene sablasne figure čovjeka.”

Zbog epidemiološke situacije, zvaničnog otvaranja izložbe neće biti.

Izložba se može pogledati do 31. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × three =