Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba radova Nade Milošević

 

 

U četvrtak, 22. novembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Perjanički dom“ biće otvorena izložba radova Nade Milošević pod nazivom „N.V.T.B.“.

Nada Milošević je rođena  1992. godine  na Cetinju. Završila je Fakultet likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo na Cetinju 2016. godine i specijalističke studije na istom fakultetu 2017. godine. Izlagala je više puta na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je II Nagrade na Konkursu za najbolje likovno rješenje na temu crnogorske nezavisnosti, u organizaciji Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore i Godišnje nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, za najboljeg studenta studijskog programa Slikarstvo za 2016/2017. godinu.

U tekstu napisanom povodom ove izložbe istoričarka umjetnosti Anja Marković je, između ostalog, zapisala: „Nada Milošević putuje daleko u sebe i iz nesvjesnog i vjerujećeg bića u sebi, čupa djeliće odgovora na pitanja postavljena svima: ko smo mi i zašto smo ovdje, u kakvoj smo korelaciji sa svime oko nas? U vremenu i prostoru, kao osnovnim koordinatama, ona luta i ispituje prolazno naspram vječnog, malog u velikom (i obratno), ono nevidljivo i neobjašnjivo u već definisanom obliku postojanja. Ona metafizički prostor posmatra kroz trodijelnu danteovsku strukturu: Onaj iznad (Raj), Ovaj sad (Čistilište) i Ovaj kojem smo bliži (Pakao)“.

Izložba u galeriji „Perjanički dom“ se može pogledati do 13. decembra a otvoriće je istoričarka umjetnosti Anja Marković.