Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba radova Tadije Janičića

 

 

U četvrtak, 13. septembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića biće otvorena izložba radova Tadije Janičića pod nazivom PRAVI SE DA SPAVAŠ.

Tadija Janičić je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gdje je završio i master studije 2015. godine. Dobitnik je više nagrada za stvaralaštvo. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

„Tadija Janičić je umjetnik očuđenja, autentični i društveno angažovani hroničar onih naizgled trivijalnih situacija koje odražavaju posrnuće sveukupnog društva. Njegova umjetnost je vješto zavodljiva, ne uzvisuje se pred popularnom kulturom, ne uzmiče pred primtivizmom mas-medija, već ih podražavanjem i procesom subverzivne afirmacije razara iznutra. Priklonivši se tendencijama potrošačkog društva ka vizuelnim nadražajima, i u njima pronalazeći djelotvoran vid kritike, Tadija svoj lucidan i krajnje ironičan umjetnički impuls kanališe u izraz pop-arta.“, zapisala je, između ostalog, u tekstu napisanom povodom izložbe istoričarka i teoretičarka umjetnosti Ivana Milojko koja će i otvoriti izložbu.

Izložba se može pogledati do 31. oktobra u Dvorcu Petrovića.

TADIJA JANIČIĆ

+381641567284

tadijajanicic@gmail.com

ZA VIŠE INFORMACIJA O IZLOŽBI I 
LIKOVNOM STVARALAŠTVU AUTORA
POGLEDAJTE KATALOG