Centar za kulturu Tivat – Festival plesnog teatra: “Carevo novo odelo”     U srijedu 17.07.2019. g. sa početkom u 21:30 sati, na Ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat, biće održano treće veče Festivala plesnog teatra u izvođenju “Bitef teatra” iz Beograda, a predstaviće se koreografija Dejane Volarev CAREVO NOVO ODELO.

Plesni repertoar za đecu i mladu publiku predstaviće ovo ostvarenje u izvođenju Mlade Bitef dens kompanije iz Beograda. Ova predstava, bazirana na čuvenoj Anderesnovoj bajci, kroz humor i energičnu igru, podučava đecu da ne budu lakovjerni, već da vjeruju svojim očima i da misle svojom glavom. Lik Cara donosi mladi, harizmatični glumac Slaven Došlo.

“Plesna predstava za djecu i mlade Carevo novo odelo, rađena je po motivima istoimene bajke H.K. Andersena. Adaptacija teksta kreirana je tako da podcrta komične, ironične nijanse priče, da djeci predoči ulizištvo i licemerje kao smješne osobine na koje treba da gledaju sa prezrenjem. Car je u našoj verziji samoljubiv, egocentričan i sklon ismijevanju podanika, a oni pak pothranjuju njegovu narcisoidnost i svaku podlost dočekuju sa entuzijazmom. Hvaliće najgore mirise i ukuse, igraće kako car svira, i na kraju će sa oduševljenjem pozirati uz carevo nevidljivo odijelo. Priča dakle govori o krhkosti ljudskog karaktera, kao i o tome da nije car sam po sebi centar univerzuma, nego ga takvim čine oni oko njega. Predstava želi da ukaže djeci i mladima da ne treba biti lakovjeran, već pošten i iskren, da treba vjerovati svojim očima i svom sudu.“ , ističe selektorka festivala Jelena Kajgo.

Ovo će biti treće od pet večeri festivala, a ostali programi su na repertoaru 22. jula i 10. avgusta.Rezervacije i kupovinu karata možete obaviti putem poziva na telefon 069342799, ili na blagajni Ljetnje pozornice , radnim danima u periodu od 10-12h i od 19-22h