Centar za kulturu Tivat – Koncert klape Valdibora


  U subotu 30.11.2019. na maloj sceni  Centra za kulturu,  sa početkom u 20:00 h u okviru programa “Novembarski dani Tivat 2019” biće održan  koncert  klape “VALDIBORA” iz Rovinja. Gosti večeri će biti klapa “JADRAN”.

     Klapa je osnovana 2004.god. pod nazivom klapa “SVETI PETAR” iz Svetog Petra u Šumi, da bi 2011.god.promijenila ime i sjedište u klapa “BUKALETA” iz Pazina. Obzirom da su gotovo svi pjevači klape iz Rovinja, početkom 2017 godine promjenili su ime u klapu “VALDIBORA” sa sjedištem u Rovinju.

  Klapa je u svom višegodišnjem radu sudjelovala na svim smotrama klapa u Istri i Kvarneru. Od inostranih gostovanja vrijedno je spomenuti gostovanje u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, dva puta u Njemačkoj, kao i  najvažnijem učešću na Festivalu klapa u Perastu gdje su nastupili sedam puta.

   Pod imenom klapa “BUKALETA”, 2012.god. osvojili su prvo mjesto, a 2013.god.drugo mjesto.

   Sve ove godine sudjeluju na festivalu klapa Istre i Kvarnera KIK Buzet, gdje su postigli zapažene rezultate. Na Omiškom festivalu bili su tri puta gdje su na takmičenju debitanata u Bolu na Braču osvojili prvu nagradu publike.

Prošle godine klapa je sudjelovala na međunarodnom festivalu klapa PERAST 2018.  gdje su po ocjeni stručnog žirija osvojili prvo mjesto.

  Klapa danas broji sedam članova i sudjeluje na svim manifestacijama u gradu Rovinju, kao i cijeloj Istri i Kvarneru. Snimljen je i prvi nosač zvuka čija je promocija bila 12.04.19.god. u Rovinju.

   Klapa je od 29. do 30.06. ove godine sudjelovala na međunarodnom festivalu klapa PERAST 2019.god i po ocjeni stručnog žirija osvojila treće mjesto. Ulaz je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 1 =