Centar za kulturu Tivat – Koreodrama “U amanet”


Koreodrama “U amanet” premijerno je izvedena 3. aprila u Dodestu, u KIC “Budo Tomović” u Podgorici. To je istovremeno i četvrta predstava u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013. 

U koreodrami Tamare Vujošević Mandić propituje se pojam straha kroz patološki odnos majke i kćerke: posesivnost, strah i sadizam majke i kćerkinu introvertnost i čežnju za slobodom. 

U predstavi igraju: glumica Julija Milačić Petrović Njegoš i balerina Ana Babac. Dramaturškinja je Stela Mišković, dizajn plakata i programa potpisuje mlada dizajnerka Iva Ivanović, a fotograf je Duško Miljanić.


Tamara Vujošević Mandić odavno je poznata publici u Crnoj Gori, i izvan njenih granica, po svojim projektima i veoma priznata u domenu koreografije. Diplomirala je u baletskoj školi „Lujo Davičo“ u Beogradu. U Sarajevskom Narodnom pozorištu je kao baletski igrač ostvarila značajne solo i epizodne uloge, u klasičnim i savremenim baletima. Od 2000. radi kao baletski pedagog u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ i paralelno osniva baletsku trupu „Ballo“, s kojom u samostalnoj produkciji radi predstave, i razvija savremeni pokret u Crnoj Gori. Kao autor-saradnik radi koreografiju i scenski pokret za Crnogorsko Narodno pozorište, i ostala pozorišta u Crnoj Gori. Nastupala je u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je četiri nagrade na Bijenalu Crnogorskog Teatra za koreografiju i scenski pokret. U preko osamdeset predstava ostvarila se kao igrač, koreograf i autor. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + 10 =