Centar za kulturu Tivat – Najava programa za utorak 30.oktobar 2018.g.

 

 

Utorak – 30. oktobar
Grupa VROOM
Muzička predstava – EROTIZAM“
Velika sala CZK Tivat u 20:00h

Članovi grupe:

Vanja Vukotić: glas
Isidora Simijonović: glas
Marko Grubić: bas i sempler
Jamal al Kiswani: saksofon …

“Erotizam” grupe Vrooom je koncert uz video, koji sinhrono prati ritam kompozicija, a tekstovi svih muzičkih numera imaju za temu fenomene vezane za erotizam u 21. vijeku.
Tema kojom se “Erotizam” bavi je paradoks: kultura konzumerizma, pop kultura i mas-mediji preplavljeni su seksualnošću, a, u isto vrijeme, erotizam je još uvijek tabu, godinama nakon seksualnih revolucija.
Iako nastup sadrzi i teatarske elemente, dinamika performansa gradi se muzički, radije nego dramaturški ili tekstualno, jer tako funkcioniše i seksualnost sama: ona je više emotivna nego racionalna i svaki pokušaj da je racionalizujemo zasniva se na raščinjavanju upravo onoga zbog čega je uzbudljiva.

Nakon preko 100 nastupa uz 24 nagrade u muzičkim predstavama “Dogvil” i “Jami distrikt”, grupa Vrooom ponovo izvodi koncert, pjevajući o najjavnijoj tabu temi u istoriji čovječanstva, EROTIZMU.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 50  pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Od 2010.-2012. bili su dio velikog hita “Kosa”(preko 40000 gledalaca) pozorišta Atelje 212 đe su dobro poznate kompozicije Galt MacDermot-a izvodili u sopstvenim aranžmanima.
Dobitnici su brojnih priznanja (“Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku”, “Davorin Popović” i “Izvođač godine TV Metropolis” između ostalih).

Od 2017. god. svoju muziku izvode kao dio predstave “Jami district”. 

Cijena ulaznice je 5eura.