Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava -Kraljice

     U  četvrtak 13.02.2020. g. sa početkom u 20:00 h u velikoj sali  CZK-a Tivat, biće igrana pozorišna predstava “KRALJICE” po tekstu Darka Lukića, u režiji Branislava Trifunovića a u produkciji Beo Art-aiz Beograda.

Igraju: Milica Janevski, Milica Trifunović i Tijana Marković.

“Kraljice” na brojnim poljima i sa različitim žanrovskim predznacima razmatra probleme šovinizma, rata, digniteta intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnost. Ovaj tekst asocira i na probleme kao sto su raspad Jugoslavije, rat, životna egzistencija kao i pitanje ljudskog morala; Šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo? “Kraljica” je simbol moći. Moć ljudi na svim mogućim pozicijama bilo da je reč o predsjedniku države, upravniku pozorišta, ambasadoru, direktoru preduzeća, tajkunu, raznim biznismenima. “Kraljica” je vrlo nesrećna, uplašena, sebična, pohlepna i živi sa željom da non-stop vlada.

“Toliko sam velika i moćna da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji… Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 2 =