Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Matičar”


     U  srijedu 04.03.2020. g. sa početkom u 20:00 h u Velikoj sali CZK-a Tivat, biće igrana pozorišna predstava “MATIČAR” po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Dejana Jankovića i Duška Premovića a u produkciji Artepunkt Beograd.

Igraju: Feđa Stojanović, Ljiljana Draguinović, Rade Miljanić.

Topla komična priča o dvoje ljudi kasnih srednjih godina, koji se sreću u zajedničkom, silom prilika neophodnom prostoru gdje, čekajući matičara, započinju teme koje ih zbližavaju i njihove male živote ponovo učine smislenim i vrijednim u tom, pomalo zaboravljenom seocetu u Zapadnoj Srbiji. Bisa – neudata i osiromašena brojnim životnim nedaćama i Milija, otpušteni pravnik i do skora Beograđanin, u svom rodnom selu rekapituliraju svoje životne prilike i šanse.
Uz međusobnu sklonost, ali i povremene sukobe, od dugog čekanja završe ispovjestima, iskrenošću, i istinom uz mogućnost da se zbliže i “postanu jedno”.
I Matičar se, nakon završenih privatnih poslova, vratio sa sveže ištampanim dokumentima, a da li su im i dalje potrebni i da li ih je zatekao – saznajte u predstavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − 8 =