Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Pluća”


Pozorišna predstava “Pluća” rađena u koprodukciji  Teatra Exit iz Zagreba i  Gradskog kazališta Sisak biće izvedena, u sklopu novembarskih dana, u srijedu 24.novembra tekuće godine sa početkom u 20 časova. Tekst je napisao  Duncan Macmillan a režiju potpisuje Aida Bukvić. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

“Pluća” su pozorišna  priča o modernom paru, ekolški osviještenom i urbanom, uvjerenom da rade dobro za Zemlju. Ali što kad požele dijete? Tu neobičnu priču o problemima s kojima se susreću mlade generacije priča  predstava Teatra EXIT.

“Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni, recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dilema koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno”, službeni je opis predstave.

“Pluća” su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =