Centar za kulturu Tivat – Predstava “Filomena Marturano”          U utorak 13.08.2019.  sa početkom u 21:00h. u Atrijumu ljetnjikovca Buća biće izvedena pozorišna predstava “Filomena Marturano”, u režiji Jagoša Markovića.

Uloge:

Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Kristina Stevović, Simo Trebješanin, i Andrea Mugoša.

Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

“Filomena Marturano”, je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocjenila kao “čudo koje se desilo na teatarskim daskama” i “pozorišni potres. Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.