Centar za kulturu Tivat – Predstava “Pad”

          U neđelju  27.10.2019.  sa početkom u 20:00h u velikoj sali Centra za kulturu Tivat biće igrana pozorišna predstava “PAD” u produkciji Centra za kulturu Svilajnac, a u režiji Kokana Mladenovića.

Kroz priču o smrti radnika, koji je pao sa posljednjeg sprata zgrade (radeći na gradilištu), u predstavi “PAD” analizira se društvo, porodica i život u gradovima u Srbiji danas. Sa jedne strane su korporacijsko-politički dilovi u službi identitetske promjene grada kroz izgradnju elitističkih kompleksa i kondominijuma, dok su na drugoj strani radnici, koji se na neobezbijeđenim  gradilištima, u teškim uslovima i nerijetko radu na crno, bore za golu egzistenciju svojih porodica. “PAD” ukazuje i na pogubni uticaj medija, koji učestvuju u forsiranju naručenih slika, lažne i bezbrižne budućnosti, koja pripada svima nama, a naročito mladima. U toj i takvoj medijskoj slici, smrt radnika je tek vijest koja brzo prelazi u statistiku koja se još brže zaboravlja. 

Premijera predstave “PAD” dogodila se 21. decembra u Centru za kulturu Svilajnac. Koautori teksta su Branislava Ilić i Kokan Mladenović. U predstavi igraju Branislav Trifunović, Nina Nešković i mlada Jelena Blagojević. Scenografiju potpisuje Marija Kalabić, muziku Marko Grubić, video rad Goran Balaban, dok je kostim uradila Andrijana Janković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − four =