Centar za kulturu Tivat – Predstava “Pola pola”


U poneđeljak 17.05.2021. godine sa početkom u 20 h u velikoj sali Centra za kulturu Tivat biće izvedena  predstava “Pola pola” studenata završne godine glume, u klasi vanrednog profesora mr Branka Ilića.

     Predstava je radjena u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i postprodukciji Teatra Mladih. Režiju potpisuje Branko Ilić, a tekst za predstavu je pisala Milena Bogavac  koja je ujedno i autorka teksta najnagradjivanije predstave u regionu “JAMI DISTRIKT”.

   U predstavi igraju: Mirjana Spaić, Lazar Đurđević, Danica Rajković, Marko Rajković, Lara Dragović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković. Muziku benda “Elemental” odabrao je Ilić, a za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović Radonjić.

  Riječ reditelja – Branka Ilića;

Tračak nada nam je svima potreban. Pogotovo mladima. Ova predstava ga nudi i ukazuje da on postoji u svačijem životu. Samo ga treba prihvatiti.

  Komad snažno budi mladalačku ličnost, kao osnov za izdvajanje iz gomile i mase koja guši, opterećuje i otupljuje. Podstiče i na hrabrost, za svoje postupke, za prihvatanje sebe, za razlikovanje, od drugih, od roditelja. U ovoj predstavi iver može dalje od klade, kruška može i dalje od kruške, djeca mogu drugačije i bolje od roditelja. Ovo je vakcina za stvaranje imuniteta protiv utapanja u gomilu, injekcija nade, špric hrabtosti i serum ljubavi.

   Riječ pisca – Milene Bogavac

Ja ne znam  jel ovo komad za decu ili  za odrasle? Ali,nadam se da to nije ni bitno, jer ga u jednakoj meri rade dečija I ona druga pozorišta I to u raznim zemljama I raznim kulturama.

  Nešto, dakle, u vezi s ovim komadom, komunicira lepo I lako, bez obzira na razlike u kulturama,jezicima,uzrastu publike kojoj se obraća I svim mogućim razlikama,izmedju trupa, podela ,reditelja I izvodjača.

 Pretpostavljam da to znači da je u pitanju komad, u čijem centru se nalazi nešto univerzalno…

                                        Da nije ljubav?!

U svakom slučaju, ovo je komad pisan sa mnogo ljubavi. Pa onda nije ni bitno da li je pisan za decu ili odrasle…

Jer, iako je tema ovog komada – razvod, njegova glavna ideja je LJUBAV.

 Ona ljubav koja ne podleže zakonima, običajima i normama. Ljubav koju nije moguće objasniti, predvideti i normirati i koja je, na kraju krajeva, uvek u vezi sa pojmom slobode.

Broj mjesta ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

Informacije i rezervacije na telefon 069342799.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 9 =