Centar za kulturu Tivat – Predstava za đecu “Prodavnica igračaka”

U petak  08.11.2019.  sa početkom u 18:00h u velikoj sali Centra za kulturu Tivat biće igrana pozorišna predstava za đecu “PRODAVNICA IGRAČAKA” u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice. Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

 “Prodavnica igračaka”, koju je napisao rumunski autor Alexandru Popescu, jedan je od najljepših i najmudrijih tekstova đečje književnosti. Crnogorska verzija ove magične priče je dalekosežna, stavlja akcenat na snove i vrlo  je bliska “Alisi u zemlji čuda” Lewisa Carrolla.

 “Prodavnica igračaka” je priča o vječitoj razapetosti izmedju “biti i imati”, priča o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, prica o odgovornosti za svoje odluke. Ona ima veliku moć, ali ne morališe, niti je infantilna, puna je poštovanja prema malom gledaocu. Predstava je namijenjena najmladjima, ali i onim nešto starijim…siguran sam da ni njima neće biti dosadno, čak postoji i šansa da nakon nje odu iz pozorišta bar malo mudriji”, Jarosław Antoniuk, reditelj


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 19 =