Centar za kulturu Tivat – Predstava “Zašto je poludeo gospodin R”          U srijedu 28.08.2019.  sa početkom u 21:00h na ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat, biće izvedena takmičarska predstava “ZAŠTO JE POLUDIO GOSPODIN R?”, po tekstu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera a u režiji Boba Jeličića.

Igraju: Boris Isaković, Nataša Tapušković, Branko Cvejić, Dubravka Kovijanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Pavle Korać, Rade Stojiljković.

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? u režiji nagrađivanog reditelja Jeličića nastala je prema istoimenom filmu njemačkog reditelja Fasbindera iz 1970. godine. Djelo izvanredne društvene kritičnosti, radikalan i šokantan komentar tipičnog modela “jednodimenzionalne egzistencije” secira i preispituje postratno stanje u Njemačkoj, fokusirajući se na odnos pojedinca i društva, kao i na njegov intimni svijet, etičke i moralne norme, a pronalazeći analogiju s ratnim i postratnim stanjem u regiji, Jeličić se bavi paradoksom današnjeg vremena, pojedincem koji se lažno stavlja u središte zbivanja da bi se dovelo do njegovog – uništenja.