Centar za kulturu Tivat – Premijera filma “DUGA”


Višestruko nagrađivani film “DUGA” reditelja Aleksandra Vujovića, imaće crnogorsku premijeru u petak 9. jula u 21:30h, u  Amfiteatru hotela “Chedi”, Luštica Bay. Događaj organizuje Centar za kulturu Tivat u saradnji sa Ambasadom Italije u Crnoj Gori.
   Premijera filma zvanični je festivalski događaj u repertoaru  “Purgatorija”. Najavljeno je prisustvo filmske ekipe ovog crnogorskog ostvarenja, a događaj će pratiti i kamerni orkestar.

   Film je u toku prošle sedmice dobio još dvije festivalske nagrade na međunarodnim festivalima u Slovačkoj i Turskoj. Naime, film je nagrađen na International World Film Awards festivalu u Slovačkoj u kategoriji za najbolji kratkometražni film (Best Short Film).

   U Turskoj, film je nagrađen na Nicomedia International Bi-Monthly Film Awards festivalu u kategoriji za najbolji inspirativni film (Best Inspirational)

    Od svjetske premijere krajem oktobra 2020g., Vujovićev film, dobio je ukupno 17 međunarodnih nagrada i priznanja. Selektovan je na oko 40 festivala u takmičarskim kategorijama na međunarodnim festivalima u Italiji, Španiji, Turskoj, Češkoj, Kini, Indiji, Grčkoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji, Brazilu i Francuskoj.

     Film je  imao špansku premijeru na 32. izdanju prestižnog Aguilar Film Festival-a, jednom od najkvalitetnijih nacionalnih festivala sa GOYA licencom (GOYA® qualifying festival), gdje je od prijavljenih preko 2000 filmova, Vujovićeva Duga uvrštena u selekciju od 14 međunarodnih filmova koji su se takmičili u kategoriji De Campo za nagradu Águila de Oro for Best De Campo Short Film. 
Regionalnu premijeru, Vujovićev film imao je 68. izdanju Martovskog festivala u Beogradu, otvaranjem međunarodnog takmičarskog programa u kategoriji kratkometražnog igranog filma.    

   U decembru 2020., film je dobio nominaciju i bio finalista na 6. Mercy to Universe International Short Film and Screenplay Competition u Istambulu. Takođe, u decembru 2020. film je dobio nominaciju i bio finalista na 11. China International New Media Short Film Festival-u u Kini gdje je prikazan u kategoriji KingBonn Awards Selection.
  

     Film Duga (Rainbow) čiju režiju, montažu i izvršnu produkciju potpisuje Aleksandar Vujović, realizovan je u okviru međunarodnog projekta “CIRCE”, finansiran iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji Boka F i uz podršku Filmskog centra Crne Gore. Film je nastao po motivima istinite priče iz knjige “Dipingo dunque esisto!” prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po ideji i sinopsisu Aleksandra Vujovića napisala Jelena Lela Milošević, direktor fotografije je Vladimir Vučinić, izvršni producenti su Aleksandar Vujović i Anja Sekulić, scenograf Stanislav Nikičević, originalna muzička kompozicija Slobodanka Bobana Dabović Đurić, dizajn zvuka, snimanje, obrada i mix Aleksandar Brajovć, music editor Mihailo Miha Radonjić, color grading i mastering Living Pictures – Beograd, kolorista Filip Orlandić, specijalni efekti – 2D animacije Andrea Carpentieri, supervizor postprodukcije Stefan Orlandić, šminka i frizura Milka Stojanović, a kostimografkinja je Jelena Roganović Đurić. 
Uloge tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić.

RAINBOW | Official Trailer #1:

    Ulaz  je slobodan, a broj mjesta je ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − eighteen =