Centar za kulturu Tivat – Program za petak 13.avgust i subotu 14.avgust


Petak 13.avgust i subotu 14.avgust 2021.g.

PostPurgatorije 2021.g.

Centar za kulturu Tivat i FDU Cetinje

POZORIŠNA PREDSTAVA – DRUGA STRANA VJETRA

Atrijum ljetnjikovca Buća u 21:00h

Pozorišna predstava  “Druga strana vjetra”,  koja je rađena u koprodukciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i JU Centar za kulturu Tivat, igraće se na PostPurgatorijama 2021.g. u petak 13.avgusta i subotu 14.avgusta tekuće godine na Sceni atijuman ljetnjikovca  Buća sa početkom u 21:00h.

U predstavi igraju: Marko Rajković, Lara Dragović, Mirjana Spaić, Danica Rajković, Lazar Đurđević, Stefan Vuković, Pavle Bogojević.  Režiji potpisuje Branko Ilić.

“Druga strana vjetra” rađena je po motivima poeme Miroslava Mike Antića “Neverovatna morska pesma”. Antić u svojoj poemi, između ostalog, kaže: „More je kad čovek u sebi nađe mudrost kako se budan sanja i kad su dani slani i sivi“. Ova poema  u stvari tretira odrastanje i sazrijevanje kroz simboliku mora i mornara

– Njegovi stihovi su toliko svevremeni i toliko pripadaju univerzumu da ih je moguće primijeniti na svako vrijeme. Sama priča neće imati direktnu vezu sa nedaćama koje su nas snašle, ali činjenica da se „živjeti i dalje mora“ vrlo odgovara trenutnoj situaciji. Ovo je priča o vječitom traganju za smislom, namijenjena mladim ljudima koji su pred brojnim odlukama i životnim zahtjevima. Ako im bar malo olakšamo tu adaptaciju ka odraslom dobu biće nam drago – kaže Branko Ilić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × three =