Centar za kulturu Tivat – Program za subotu, 22.12.2018. godineCentar za kulturu Tivat, za subotu 22.12. priprema dva događaja: Božićni koncert Glazbeno prosvjetnog društva Tivat i pozorišnu predstavu Pošteni provalnik.

U 19.30 časova, u Velikoj sali Upravne zgrade Porto Montenegra će se održati tradicionalni “BOŽIĆNI KONCERT” Glazbeno prosvjetnog društva Tivat. Koncert će voditi dirigentica Nevila Klakor, a gosti će biti klapa “BELLEZZA“.

u Velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20:00h, biće izvedena pozorišna predstava “POŠTENI PROVALNIK”, pozorišta “Boško Buha” iz Beograda.
Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo. Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca u cijelom svijetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi korjen u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovjekovoj sebičnosti ne mijenja uprkos kulturnom napretku.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što riješi taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u radu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Pisac: Dario Fo, Režija: Milan Karadžić
Igraju:
Provalnik – Aleksandar Radojičić
Provalnikova žena – Katarina Marković
Čovek – Viktor Savić
Žena – Borka Tomović
Ana – Aleksandra Tomić / Andrijana Oliverić
Antonio – Nemanja Oliverić
Drugi provalnik – specijalni gost
Prevodilac i dramaturg: Milena Depolo, Scenograf: Boris Maksimović, Kostimograf:Dragica Laušević, Kompozitor: Saša Milošević, Scenski govor: dr Ljiljana Mrkić Popović, Organizator: Nataša Karanović, Isnpicijent: Mihailo Todorović, Sufler: Ana Bata