Centar za kulturu Tivat – Promocija zbirke poezije Barbare Delać


          U  srijedu 18.09.2019.  sa početkom u 20:00h na maloj sceni Centra za kulturu Tivat biće održana promocija zbirke poezije “TOMORROWLAND”, autorke Barbare Delać.

     O knjizi, koja je nagrađena i prestižnom Brankovom nagradom u Novom Sadu će, sa autorkom, govoriti teoretičarka književnosti Jelena Knežević.

   Promocija se organizuje u okviru projekta „Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca“, koji okuplja pisce, kulturne institucije i katedre za germanistiku Univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Rusije i Srbije. Nastao na inicijativu katedre za slavistiku Univerziteta u Jeni i ima za za cilj da stvori mrežu gdje će se povezivati mladi pisci i studenti filologije, a podržan je od DAAD-a (Njemačke službe za akademsku razmjenu).

    Barbara Delać rođena je 1994. godine u Kotoru. Diplomirala je na studijama Moderne i savremene teorije umjetnosti. Članica je književne grupe Foruma mladih pisaca od 2015. godine. Objavljivala je poeziju i kratke priče u zbornicima: Raspoloženi za ptice, Ili je već neko to isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, Rukopisi 40, Rukopisi 41, i u brojnim književnim časopisima i portalima. Laureatkinja je 32. Festivala mladih pesnika u Zaječaru, i pobjedom na ovom konkursu omogućila je štampanje svoje prve knjige poezije Tomorrowland. Za istu zbirku pjesama dobila je i Brankovu nagradu 2018. godine. Takođe je dobitnica rezidencije Berlin-Stipendium za 2019. godinu, koju dodjeluje Akademija umjetnosti u Berlinu. U okviru stipendije realizovala je perfromans sa hrvatskom kantautorkom Sarom Renar pod nazivom “Gdje smo ovo, pričaj mi “(audio -video rad nastao prema tekstu nove Barbarine poeme).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 6 =