Cetinje – Izložba “Svjetlost i vrijeme“ Mihaila Muja Jovićevića

 

Da je vjecna Crna Gora

Ministarstvo kulture CG

 

 

Izložba “Svjetlost i vrijeme“ autora Mihaila Muja Jovićevića biće otvorena u Ministarstvu kulture, 2. juna 2016. u 17 sati.

Izložba „Svjetlost i vrijeme“ organizuje se u sklopu programa koji prati 14. sjednicu Borda Foruma slovenskih kultura, koja se od 2. do 4. juna održava na Cetinju.

Ovom postavkom djela, rađenih većinom u kombinovanoj tehnici, autor tretira religijske teme, uzimajući kao motiv hrišćansku tradiciju, uobličenu u poseban likovni izraz. Autor je usmjeren na lik Bogorodice i otvoreno sugeriše na posebnu povezanost našeg kulturnog prostora i ikona Djevice Marije.

Mihailo JovicevicMihailo Mujo Jovićević završio je Srednju umjetničku školu u Herceg Novom, te Akademiju likovnih umjetnosti u Beogradu. Studirao je slikarstvo kod Mila Milunovića, a konzervaciju kod Milorada Medića. Radio je kao kustos i muzejski savjetnik, te kao profesor na više fakulteta. Učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i Trinaestojulske nagrade. Ima status istaknutog kulturnog stvaraoca.

 

Mihailo Jovicevic - Nebeska vidjenja, 2010.