Cetinje – Književna tribina i promocija knjige „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”

 

 

Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje na biciklu oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja. Nedavno se „oprostila“ s Azijom i Okeanijom i prije prelaska na latinoamerički kontinent održaće niz putničkih tribina u regionu.

Na tribini u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević”, koja će se održati u utorak, 4. decembra u 18 sati opisaće ukratko svoj Put, od časa kada je rekla „ne“ konvencionalnom životu, do danas. Govoriće o najvećim izazovima tokom svog sedmogodišnjeg „kotrljanja”, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Povod za dolazak je objavljivanje knjige „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Snežana je vozila sedam dana bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Da li je teško dobiti vizu? Da li se može kretati slobodno kroz Koreju? Šta je istina, a šta propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovore na ova i druga pitanja o životu u Sjevernoj Koreji možete saznati na tribini na kojoj će biti prikazani i neki video zapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.

Na tribini ćete moći kupiti neke ranije objavljene naslove ove putospisateljice (Preko Himalaja i Gobija, Nomad), kao i najnoviji putopis-foto-monografiju „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“. Riječ je o vrhunski opremljenoj knjizi na 300 strana, s oko 400 fotografija u punom koloru. Cijena knjige je 15 eura.