Cetinje – Majstorske radionice za flautiste

Muzički centar Crne Gore u saradnji sa Muzičkom akademijom na Cetinju, 14. i 15. novembra 2019. godine priređuje majstorske radionice za flautiste koje će voditi Feliks Rengli, renomirani švajcarski flautista i profesor na Univerzitetu za muziku u Frajburgu (Njemačka) i Bazelu (Švajcarska). Radionice će se održavati u koncertnoj sali Muzičke akademije na Cetinju, u periodu od 10 do 13 časova.


Feliks Rengli rođen je u Bazelu gdje je studirao flautu u klasi Gerharda Hildenbranda, Peter-Lukasa Grafa i Aurela Nikoleta. Nakon što je svirao na poziciji solo flautiste u Simfonijskom orkestru Sankt Galena, Rengli započinje karijeru na istoj poziciji, sarađujući sa nekoliko evropskih orkestara (Tonhale Cirih, Festivalski orkestar Lucerna, Gulbenkian orkestar, Kamerni orkestar Evrope). Redovni nastupi sa oboistom, kompozitorom i dirigentom Hajncom Holigerom duboko su obilježili njegovu muzičku karijeru. Rengli koncertira kao solista i kao član različitih kamernih ansambala u Evropi, Japanu, Australiji, Južnoj Americi i SAD-u, u prestižnim salama kao što su: Merkin hol, Opera Bastilja, Betoven hol, Alte Oper, itd.

Nagrađivan je na brojnim međunarodnim muzičkim takmičenjima. Snimao je za radio stanice u različitim zemljama i za brojne izdavačke kuće. Profesor je flaute na Muzičkoj akademiji u Bazelu. Redovno održava seminare u Evropi, Japanu, Australiji i Južnoj Americi. Njegov repertoar obuhvata djela pisana od 18. vijeka pa sve do savremenog doba. Od 1999. umjetnički je direktor Ciklusa kamernih koncerata u Švajcarskoj. Od 2004. godine Feliks Rengli radi kao profesor na Univerzitetu za muziku u Frajburgu (Njemačka). 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =