Cetinje – Promocija monografije o Tomu Pavićeviću i vođenje kroz retrospektivnu izložbu


Predstavljanje monografije “Tomo Pavićević” u izdanju Narodnog muzeja Crne Gore i vođenje kroz retrospektivnu izložbu, održaće se u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić” na Cetinju, u četvrtak 10. oktobra 2019. godine, sa početkom u 12 časova.

Knjigu će predstaviti urednice i autorke studijskih tekstova u monografiji, direktorica Narodnog muzeja, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka, dr Anastazija Miranović i istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić.

Nakon vodjenja kroz izložbu Toma Pavićevića, dr Anastazija Miranović će pokloniti umjetničke monografije i publikacije u izdanju Narodnog muzeja Crne Gore Srednjoj umjetničkoj školi “Petar Lubarda” sa Cetinja.

Tomo Pavićević je rođen 1952. godine u Titogradu. Završio je Višu pedagošku školu u Nikšiću. Član je ULUCG-a od 1978. Živi i radi u Podgorici. Do sada je imao 40 samostalnih, kao i brojne kolektivne izložbe. Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja, između ostalih nagradu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i nagradu “Milunovć, Stijović, Lubarda”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − eleven =