Cetinje – Razgovar o saradnji i kulturnoj razmjeni Crne Gore i San Marina

 

Cetinje

 
 

Pavle Goranović, ministar kulture, dočekao je danas u Narodnom muzeju Crne Gore delegaciju San Marina koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

 

Delegacija San Marina - 1

Delegacija San Marina - 2

 

U pratnji Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i ministra Goranovića kapetani regenti San Marina, Nj.E. gospodin Đan Nikola Berti i Nj.E. gospodin Masimo Andrea Ugolini obišli su Muzej kralja Nikole na Cetinju i upoznali se sa važnim segmentom crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa.

 

Delegacija San Marina - 3

 

Ministar Goranović je kazao da je ova posjeta dobra prilika da se konkretizuju planovi o saradnji i kulturnoj razmjeni Crne Gore i San Marina, te da se uporede prakse kulturnih politika ove dvije zemlje. On je istakao i da, usljed povoljnih uslova za razvoj kulturnog turizma, obje države imaju potencijal za kontinuiran napredak, ali da je neophodno unapređivanje instrumenata djelovanja u ovoj oblasti, što se, kako je ocijenio, najbolje može sprovesti kulturnim dijalogom sa drugim zemljama.

 

Delegacija San Marina - 4

 

“Današnja posjeta, sigurni smo, ojačaće bilateralne odnose u vidu konkretne saradnje iz različitih oblasti, koja je u zajedničkom interesu. U ovom duhu ponovićemo našu zahvalnost za divnu dobrodošlicu u ovu gostoljubivu zemlju, čijoj se ljepoti, istoriji i kulturi divimo i o kojoj ćemo uvijek čuvati jedno prijatno sjećanje“, istakli su, nakon posjete Muzeju, visoki predstavnici San Marina.

Delegacija San Marina tokom dana će posjetiti Kotor, Budvu i Sveti Stefan.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × three =