Četvrti dan 29. Kotorskog festivala za djecu


Četvrti dan 29. Kotorskog festivala za djecu započeo je kritičarskom radionicom za đecu koja je nastavljena okruglim stolom sa đečijim žirijem, izvođačima i autorskim timom predstave „(Ne) pričaj mi bajke“. Publika je imala priliku da pogleda premijeru ove predstave 3. jula i reprizu predstave 4.jula.

Književni program ovogodišenjeg festivala otvoren je prethodne noći promocijom romana Aleksandre Jovanović „Crna ptica“ koji govori o čežnji ali i o tome kako su ljubav i prijateljstvo jači od svakog gubitka.

Nešto kasnije četvrte festivalske noći, na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21.30 časova, glumac i reditelj David Zauzola je izveo reprizu predstave „Robot“, čiji je i koautor.

Petog dana festivala u 21 čas u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, publika će imati priliku da pogleda predstavu „Rani jadi“ dramskog studija Prazan prostor sa Cetinja. Predstava je rađena po motivima istoimenog romana Danila Kiša, a režiju potpisuje Petar Pejaković.

Želimo da pozovemo sve zainteresovane, odgovorne roditelje da nam se 5. jula u 11 časova, u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, pridruže na edukativnoj radionici Kako izbjeći online covid zamku? koju vodi edukatorka i psihološkinja Ranka Šarenac.

Naše prijatelje iz LOFT-a ili Lutkarske organizacije koju fakat trebamo ugostićemo petog dana festivala u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici. Autorski tim predstave „Laboratorija života“  istražuje pozorište predmeta, pozorište inspirisano art brutom, junk artom u arte poverom, buvljacima, tavanima i reciklažom zaboravljenih predmeta.

Šestog dana festivala pogledaćemo u dva termina, 18 i 20 časova, predstavu „Lagarije – Predavanje o surogatu“ u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, kao i reprizu predstave „Laboratorija života“, dok će predstavu „Robot“ ugostiti partneri Festivala u Porto Montenegru.

Književni program nastavlja se promocijom knjige „Kaput od mahovine “ autora Stefana Tićmija u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova.

Napominjemo da su rezervacije obavezne, broj karata je ograničen i karte su dostupne dan pred istu, a potrebno je preuzeti ih najkasnije 30 minuta prije početka predstave. Molimo roditelje da karte rezervišu za đecu!

Dobrodošli na 29. Kotorski festival pozorišta za djecu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 9 =