Četvrti međunarodni festival lutkarstva u septembru

 

Festival lutkarstva 550

 

 

Četvrti međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2015 koji će se održati u periodu 9-13. septembar u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore, uveliko se priprema. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa podgoričkim „srcem kulture grada” i ove godine predstave će biti izvođene u KIC-u „Budo Tomović”. Gostovanja u drugim crnogorskim gradovima naknadno će se utvrditi, u zavisnosti od iskazivanja interesovanja lokalnih institucija kulture za ovakvom inicijativom. Festival se održava pod okriljem manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Sve pozvane trupe potvrdile su učešće. Na Četvrtom festivalu lutkarstva ugostićemo pozorišta iz četiri zemlje koje se do sada nijesu predstavile, a to su: RUSIJA, NJEMAČKA, ALBANIJA I BOSNA i HERCEGOVINA. Peta zemlja učesnica je, naravno, naša CRNA GORA.

Kao i ranijih godina, ulaz na sve predstave biće SLOBODAN. Ipak, za praćenje lutkarskih ostvarenja biće potrebno podići ulaznice, ali samo kako bi se obezbijedilo da svi koji dođu imaju i sjedište.

Festival su osnovali i realizuju glumac i reditelj Davor Dragojević i profesionalka u oblasti komunikacija i društvena djelatnica Ljiljana Burzan Nikolić.

Festival ima i svoj Facebook Page: www.facebook.com/lutkarstvo na kome se može direktno komunicirati sa organizatorima, te informisati o novitetima, kao i zvanični veb sajt: www.lutkarstvo.me