Četvrti segment projekta Muzički krug


Projekat “Muzički krug” koji več treći mjesec kroz brojne radionice, predavanja i susrete muzičkih pedagoga i učenika nižih i srednjih muzičkih škola Crne Gore objedinjuje talentovane mlade muzičare a koji je podržalo Ministarstvo presvjete Crne Gore na konkursu “Slijedi snove za uspjehe nove”, tokom prvog novembarskog vikenda nastaviće se u Baru i Podgorici. 

Sedam segmenata od kojih svaki edukativno tretira različite teme i problematiku iz oblasti muzičke umjetnosti i pedagogije do sada je već obuhvatio radionice violine, viole i flaute, koncerte polaznika te predavanje prof. Jelene Martinović Bogojević i predstavljen je učenicima i pedagozima muzičkih škola iz Nikšića, Bijelog Polja, Cetinja, Podgorice, Berana, Ulcinja, Kotora, Bara. Na kraju Muzičkog kruga, tokom decembra predviđen je koncert kamernog orkestra, a cilj je sticanje i usvajanje novih znanja, iskustava kao i motivacije učenika za daljim napredovanjem u muzici.

Prvi segment novembarskog rada biće majstorke radionice kamerne muzike koje će voditi profesorice Žana Lekić i Nataša Popović, te predavanje iz oblasti graditeljstva i održavanja gudaćkih instrumenata na temu “Izrada, tehničke karakteristike, restauracija, čuvanje i održavanje gudačkih instrumenata sa posebnim osvrtom na gudalo kao poseban i značajan instrument zaslužan za nastanak gudačkih instrumenata. Predavanje i majstorsku radionicu će voditi prof. Miodrag Bogić iz Beograda.

Radionice prof. Popovića održaće se u podgorićkoj Muzičkoj školi “Vasa Pavić” a prof. Lekić i prof. Bogić nastavljaju ovaj “Muzički krug” u Muizičkoj školi u Baru.

Sav program odvijaće se od drugog do četvrtog novembra sa početkom u 10 časova i otvoren je za zainteresovane ljubitelje muzike. Finalnog dana predviđen je i koncert polaznika.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 12 =