CNP – Božićni koncertNakon dvije godine pauze, Crnogorsko narodno pozorište je, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore nastavilo 19 godina dugu tradiciju održavanja koncerata povodom božićnih praznika.

U petak 4. januara 2019. godine, u 20 sati na Velikoj sceni CNP-a biće održan drugi Božićni koncert na kome će nastupiti vokalni ansambl “Singidunum” pod dirigentskim vođstvom Olge Milićević.

Vokalni ansambl „Singidunum“ broji 16 članova i čine ga isključivo profesionalni pjevači i dirigenti. Bogat repertoar Singidunuma sačinjavaju duhovna i svjetovna ostvarenja domaćih i stranih kompozitora, kao i obrade autentičnih narodnih melodija. Ansambl nastupa i snima u različitim sastavima: ženski i muški trio, mješoviti kvartet, ženski i muški oktet, kao i mješoviti kamerni hor. Za kratko vrijeme svog postojanja Vokalni ansambl Singidunum bio je aktivan na koncertima u zemlji i inostranstvu.

Dirigentkinga Olga Milićević je magistrirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi Bojana Suđića. Tokom školovanja sarađivala je s brojnim horovima i orkestrima u zemlji i inostranstvu. Bila je korepetitorka Hora Radio-televizije Srbije i saradnica u nastavi na katedri za dirigovanje Filološko-umjetničkog fakulteta u Kragujevcu. Osnivač je mješovitog hora Ekvilibrijum (Equilibrium) iz Beograda, od 2012. godine radi kao dirigentkinja s vokalnim sastavom Sv. Arhangel Mihailo, a 2017. godine osniva vokalni ansambl Singidunum. Od 2018. diriguje i horom Internacionalni beogradski pjevači (International Belgrade Singers) kojeg čine članovi diplomatskog kora u Beogradu.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu Crnogorskog narodnog pozorišta www.ulaznice.cnp.me.