CNP – Gostovanje Narodnog pozorišta iz Sarajeva sa predstavom „Sve se nekako preživi osim smrti“

 

 

 

Narodno pozorište iz Sarajeva gostovaće u srijedu 31. maja 2017. godine, na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati, sa predstavom „Sve se nekako preživi osim smrti“, Ljubice Ostojić, u režiji Dina Mustafića.

 

 

Scenografkinja predstave je Mirna Ler, kostimografkinja Lejla Hodžić, koreograf Gjergji Prevazi, kompozitor Damir Imamović, asistent režije Benjamin Bajramović, a asistentkinja dramaturga je Džejna Avdić.

U predstavi igraju: Ejla Bavčić Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović, Vedran Đekić. Muzičar je Kenan Kojić, a plesači su: Hariz Šabanović i Jasenko Matković.

Predstava „Sve se nekako preživi osim smrti“ kroz živote i smrti jedne sarajevske porodice govori o savremenom Sarajevu.

„Malo je sredina u kojima se ljubav i kompliment prema sopstvenom gradu izražavaju s porugom, štosom i negacijom jer bi u suprotnom sve bilo pleonazam i kič, pa stoga i mi, u ovoj predstavi, nismo željeli napuštati taj prepoznatljivi duh, sve dok možemo preživjeti.“ – Dino Mustafić.

Predstava je osvojila šest nagrada na XVI Festivalu bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra „Zenica-Sarajevo“ 2017.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =