CNP – Koncert Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića

 

Da je vjecna i CNP

 

Nakon oktobarskog koncerta u najpoznatijoj koncertnoj sali na svijetu, Karnegi hol u Njujorku, u srijedu 02. oktobra 2016. godine, crnogorski duo gitara, Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće koncert na Velikoj sceni u 20h.

Na koncertu pod nazivom “Balkan, Mediteran, Orient”, gitaristi će premijerno predstaviti svoje nove autorske kompozicije, koje planiraju izdati sljedeće godine. Koncertom u Crnogorskom narodnom pozorištu gitaristi obilježavaju jubilej 25 godina od kada su aktivno na sceni.

 

Darko Nikcevic i Srdjan Bulatovic

 

Njihova saradnja počinje 1991. godine i traje do danas kontinuiranim koncertnim nastupima, snimanjem kompakt diskova, koncerata, radio i TV emisija, video spotova.

Koncertni repertoar sa njihovih nastupa iz devedesetih godina sastavljen je od sopstvenih obrada klasične i filmske muzike pažljivo odabranih i prilagođenih svim specifičnostima gitare kao instrumenta. Gitaristi su najreprezentativnije kompozicije iz ovog perioda izdali na svojim prvim zajedničkim kompakt diskovima: DUO (2001) i Nostalgija (2005). Nastavljajući izučavanje muzike insprisane folklorom i tradicionalnim kompozicijama raznih zemalja, a u isto vrijeme proučavajući uticaj savremenih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata (flamenko, džez, rok, figerpiking), gitaristi se okreću sopstvenom muzičkom izrazu, komponujući i izvodeći autorska djela, koja odlikuju prepoznatljive tehnike sviranja klasične i flamenko gitare. Inspiraciju nalaze u tradicionalnoj muzici Crne Gore, ali i u ljepoti Mediterana, misticizmu Orijenta i “izlomljenim” ritmovima Balkana. Posljednjih godina svoja djela izvode na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu, te snimaju TV spotove i autorske kompakt diskove: Dodir Crne Gore (2011), Sinergija (2012) i Ritmico (2015). Nastupali su u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Grčkoj, Albaniji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Makedoniji, Španiji, Njemačkoj, Egiptu i Americi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × five =