CNP – Najava programa za četvrtak, 08. decembar 2016. godine

 

 

U četvrtak, 8. decembra, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izveden koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska. Orkestar će izvesti sljedeći program: J. Brams, B. Martinu, i R. Vagner. Koncert je organizovan u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore.

Iste večeri na Sceni Studio u 20.30h, će biti izvedena predstava „Danzen“ Bertolta Brehta, u režiji i adaptaciji Damjana Pejanovića.

Scenograf predstave je  Aleksandar Vukotić, kostimografkinja Lina Leković, kompozitorka Vjera Nikolić, za video je zadužen Gojko Berkuljan a dizajn svjetla je uradio Damjan Pejanović. U predstavi igraju: Dejan Ivanić i Marko Todorović.

Predstava “Danzen” nastala je u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Festivala internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2016.

“Ovo je predstava o malom čovjeku koji iz malograđanskih karakternih odrednica ne skupi hrabrost da djela već bira neaktivnost, time dopuštajući bahaćenje stranih investitora. Mali čovjek je ugrožene egzistencije i prava, ali uprkos tome pristaje da ,,propadne”.

“Danzen” je svojevrsna kritika mentalitetskih konstanti našeg naroda u užem, te sadašnjeg političkog trenutka u širem smislu”, navodi o predstavi reditelj Damjan Pejanović.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + 13 =