CNP – Najava programa za subotu 6. maj 2017. godine

 

 

U subotu 6. maja, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izvedena predstava „Gorski vijenac“, Petra II Petrovića Njegoša, koju je režirao Diego de Brea.

Adaptaciju teksta uradila je Žanina Mirčevska, saradnik na dramaturgiji je Bojana Mijović, scenu je osmislio Diego de Brea, kostim Diego de Brea i Sandra Dekanić, asistent režije je Danilo Marunović, asistent scene Mirko Radonjić, izbor muzike potpisuje reditelj.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Branimir Popović, Nikola Perišić, Zoran Vujović, Gojko Burzanović, Slobodan Marunović, Mišo Obradović, Jelena Rakočević, Petar Burić, Danilo Čelebić i Momo Pićurić.

 

 

Iste večeri na Sceni Akademija koja je programski segment Scene Studio, biće izvedena predstava Dejana Dukovskog „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ u režiji Luke Kortine.

Predstava je diplomski rad studenata III godine studijskog programa Gluma u klasi redovnog profesora Branimira Popovića FDU Cetinje, a uvrštena je u redovni repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta u okviru Scene Akademija. Predstava je premijerno izvedena u nedjelju 23. aprila u 20:30h na Sceni Studio, na dvadesetogodišnjicu praizvođenja ovog komada Dejana Dukovskog u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju.

U predstavi igraju: Goran Vujović, Milica Šćepanović, Marko Todorović, Vanja Jovićević, Vukan Pejović i Anđela Radović.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + three =