CNP – Predstava „Đokonda“


Predstava „Đokonda“, po drami „Žena koja se igra“ Viktora Lodata, u režiji Dušanke Belade, biće izvedena na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta 14, 15. i 19. aprila 2021. godine, u 18 sati.

Pored režije, Dušanka Belada potpisuje i adaptaciju, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Gordana Bulatović, kompozitorka Marija Mitrović, lektorka Jelena Šušanj, izvršne producentkinje Janja Ražnjatović i Jelena Milošević. U predstavi igraju: Zoran Vujović, Slavko Kalezić, Branka Otašević, Slobodan Marunović, Hana Jovićević, Pavle Bogićević.

„Žena koja se igra“ je drama zasnovana na čudnom istorijskom incidentu iz 1911. godine. Italijanski slikar sa prebavilištem u Francuskoj krade Mona Lizu iz muzeja Luvr, a zatim živi sa slikom dvije i po godine u pariškom potkrovlju. Kroz seriju monologa, predstava zamišlja život Vinćenca Peruđe, kradljivca Đokonde, od godina provedenih u potkrovlju do njegovog kasnijeg života u Italiji.

Predstava će biti izvedena u skladu sa važećim mjerama Instituta za javno zdravlje, koje predviđaju ograničen broj posjetilaca, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku prilikom ulaska u pozorište, kao i obavezno nošenje maski.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + six =