CNP – Predstava “Ekvinocijo”


U četvrak 6. februara i petak 7. februara 2020. godine, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati biće izvedena predstava “Ekvinocijo” Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Danica Dedijer, muziku potpisuje Vjera Nikolić a za scenski govor zadužen je Matija Sršen. Asistentkinja režije je Jelena Minić, a izvršne producentkinje su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Varja Đukić, Mirko Vlahović, Momčilo Otašević, Goran Vujović, Branimir Popović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Gorana Marković,  Žaklina Oštir, Jelena Nenezić Rakočević, Jelena Minić, Radmila Čolić, Milica Šćepanović, Dragan Račić, Momčilo Pićurić, Slobodan Marunović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić i Vukan Pejović.

,,Ekvinocijo“ je sentimentalna, romantičarska melodrama u koju su utkani elementi socijalnog realizma i morala.  U fokusu drame je odlazak mladih iz zavičaja – dok nekima to predstavlja problem, za druge je radost. Drama nas vraća u 19. vijek, na Dubrovačko primorje gdje olujno more postaje simbol bure u ljudima koja, kako donosi sreću tako je i oduzima. Ovaj komad je priča o moralu, ponosu, istinskim vrijednostima. „Ekvinocijo“ je i priča o odnosima, odlascima, odlukama i spremnosti da platimo cijenu za donešene odluke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =