CNP – Predstava “Let iznad kukavičjeg gnijezda”

 

Da je vjecna i CNP

 

Predstava “Let iznad kukavičjeg gnijezda” nastala po tekstu Kena Kejsija, u režiji Diega de Breje i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, biće izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u utorak 08. novembra sa početkom u 20 sati.

Dramatizaciju su uradili Diego de Brea i Stela Mišković, dramaturg predstave je Stela Mišković, kostime je osmislio Blagoj Micevski, scenografiju, izbor muzike, i dizajn svijetla potpisuje Dijego de Breja, a asistenti režije su: Zoran Rakočević i Damjan Pejanović.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dejan Ivanić, Jelena Simić, Branimir Popović , Dušan Kovačević, Goran Vujović, Marko Todorović, Omar Bajramspahić, Želimir Šošo, Momčilo Pićurić, Zoran Rakočević, Anđelija Rondović, Aleksandar Gavranić, Julija Milačić.

 

Let iznad kukavicijeg gnijezda - 5

 

“Let iznad kukavičjeg gnijezda” je vrlo tematska igra o sveopštem stanju svijesti, o ljudskoj nemoći u modernom svijetu apsurdnih mehanizama kontrole i upravljanja, kapitala i politike. Priča o savremenom svijetu punom tjeskobe, stega, bezumnosti i bezizlaznosti.

Priča o bolnoj vezanosti čovjeka svojom ličnom nesrećom zbog koje se ne može odbraniti od duhovnog pada, o čovjeku koji, kao u izolacionoj komori neprobojnoj za pokušaje pobune i bijega, životari kao živ leš, zakopan u manipulacijama i spletkama sistema i vlasti.

Tekst govori o tome da vrijedi pokušati i da je čovjek iako duboko ogrezao u društvenu i duhovnu krizu, još uvijek jedini koji sa kritičkim i borbenim duhom, sa strašću, strahom i hrabrošću, sa ljubavlju i mržnjom, da je čovjek još uvijek jedina nada, novog, drugačijeg, boljeg.

Osim  dobra i zla, još uvijek postoji i optimizam koji otvara zenit za budućnost, jer – ko sumnja u svoju moć, nije više moćan i ko sumnja u vjeru, nije više vjernik.

 

Let iznad kukavicijeg gnijezda - 1

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =