CNP – Predstava “Očevi su grad(ili)”


U srijedu 12. februara u 20 sati na Velikoj sceni biće izvedena predstava Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića.

Njegova saradnica u autorskom procesu je Milena Lubarda-Marojević, dramaturškinja Stela Mišković, kompozitor Aleksandar Kostić, kostimografkinja Ivanka Vana Prelević a izvršna producentkinja Svetlana Sošić. Asistenti na dramaturgiji su Ivana Dedić i Balša Poček, a asistent režije Idriz Đokaj.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dušan Kovačević, Gorana Dragašević, Dragan Račić, Ana Vujošević, Nada Vukčević, Žaklina Oštir, Slavko Kalezić, Jadranka Mamić, Momčilo Pićurić, Olivera Vuković, Danilo Čelebić, Petar Burić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović, Emir Ćatović, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Kristina Obradović i Zoran Vujović.

Predstava “Očevi su gradili” govori o generaciji očeva koji su iza sebe ostavili izgrađen svijet, gradove i nasljeđe. Odgovara na pitanja do čega nas dovodi savremeno doba, materijalizam i ljudska pohlepa koja se do krajnjih granica koristi vlastitim autentičnim prostorom i vremenom. Predstava je izvedena u žanru političkog kabarea. U potresnim, tužnim ali i humorističnim i ironičnim scenama iskazuju se problemi koje donosi kapitalistički sistem, finansijska kriza i mijenjanje osnovnih ljudskih vrijednosti te se budi ono povrijeđeno u čovjeku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − thirteen =