CNP – Predstava “Otvoren kraj“U subotu 11. maja 2019. godine, u 20.30 sati na Sceni Studio biće izvedena predstava “Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića.

U predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Muzičari su: Vjera Nikolić (klavinova) i Mladen Nikčević (gitara).

Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Ivanka Vana Prelević, muziku Vjera Nikolić, asistent režije je Zoran Rakočević a izvršna producentkinja je Janja Ražnatović.

„Otvoreni kraj“ je komad koji propituje iskustva grupe savremenih, mladih i urbanih ljudi koji se opiru patrijarhalnom, tradicionalističkon konceptu sreće, društvenih vrijednosti i porodičnih i ljudskih odnosa i koji traže savremene alternative toj društvenoj pradigmi. Potraga je, kako se ispostavlja,  osuđena na neuspjeh – savremeni modeli samoostvarenja pokazuju se kao jednako nezadovoljavajući i frustrirajući. Junaci tako ostaju beznadežno zaglavljeni u nekoj vrsti tranzita, u stanju jedne opšte deprivacije, bez nade da mogu naći nove, autentične izvore humanosti do kojih im je prije svega stalo sudeći i po završnoj rečenici – Ljubi bližnjega svoga, kojom se, doduše ironično, poentira taj konačni cilj njihove potrage.

Iz kritike Nataše Nelević