CNP – Predstava „Smrt i djevojka“Predstava „Smrt i djevojka“ Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića biće izvedena u petak 17. maja i subotu 18. maja u 20.30 sati na Sceni Studio.

Scenografkinja je Anka Gardašević, kostimografkinja Jelena Đukanović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Julija Milačić, Miloš Pejović i Dragan Jovičić.

Smrt i djevojka je tekst izuzetne dramaturške reljefnosti, geometrijski precizan sa pricipom „uzmi ili ostavi“, podrazumijeva glumce spremne na traganje za katarzom u najopštijem smislu riječi. Fasciniran sam trouglom kao savršenom geometrijskom formom, posebno kad je pravilno oblikovan dramaturški i literarno, onda kao magnet privlači i traži životnu igru i pažnju. Odluke su individualne. Pitanjem savjesti i zločina bave se mnoge naučne i umjetničke discipline. Uvijek su dva pola u pitanju, neograničena moć raspolaganja drugim čovjekom je često zavodljiva… Je li to kodirano genetski ili stvoreno načinom života teško da ćemo saznati. Svijet i život treba gledati otvorenim očima, ali prije svega treba upoznati sebe, to je najteži put.
Paulina je vrlo kompleksan lik. Ona nosi savremene probleme koje zovemo “ženskim pitanjem”. Pored toga, ona nosi stabilan ideološki i životni princip. Ona je kao ogledalo, refleksija i lica i naličja, medijum u kojem se oslikavaju zločin i karijerizam. Uz sve to, Paulina je žena koja do kraja voli.

Reditelj Goran Bulajić