CNP – Repertoar za februar 2019. godine                                               PREMIJERA PREDSTAVE „ČEKAJUĆI GODOA“

Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće premijera predstave “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa u režiji Diega de Breje. Predstava će premijerno biti izvedena u srijedu 13. februara na Velikoj sceni u 20 sati.

Reditelj potpisuje scenografiju i izbor muzike, jezičku adaptaciju Jelena Šušanj, saradnica na scenografiji je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Olivera Dragojević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Nada Vukčević i Dragan Račić.

Predstava je na repertoaru i 14. i 15. februara.

                                             DVOJE KAO JEDNO – ZALJUBITE SE U POZORIŠTE

Šestu godinu za redom, februar i mart će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti u znaku akcije “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”, koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.ulaznice.cnp.me.

Februarski repertoar CNP-a čine predstave: “Danzen” Bertlod Breth, režija Damjan Pejanović, “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” Dejan Dukovski, režija Luka Kortina, “Don Žuan” Ž. B. P. Molijer, režija Ana Vukotić, “Ženidba” N. V. Gogolj, režija i adaptacija Egon Savin, “Učene žene” Ž. B. P. Molijer, režija Jagoš Marković , “Šćeri moja” Maja Todorović, režija Ana Vukotić, Očevi su grad(ili)”, Boris Liješević i “Zimska bajka”, Viljem Šekspir, režija Dino Mustafić.

Crnogorsko narodno pozorište će 16. februara gostovati u Nikšićkom pozorištu sa predstavom “Ekvinocijo” Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića, a 21. februara u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju sa predstavom “Šćeri moja”.

Kraljevsko pozorište Zetski dom gostovaće u CNP-u 25. februara sa predstavom “Dokle pogled seže” Arpada Šilinga.

U saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Crnogorski simfonijski orkestar će 27. decembra održati koncert “Pozdrav iz Austrije IX” pod dirigentsim vođstvom Uvea Tajmera.

KONKURS ZA NAJBOLJI SAVREMENI DOMAĆI DRAMSKI TEKST

Konkurs Crnogorskog narodnog pozorišta za najbolji savremeni domaći dramski tekst je još uvijek u toku, zaključno sa 10. martom, kada je posljednji rok za slanje dramskih tekstova. Detalji konkursa objavljeni su na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me/konkurs.