CNP u Narodnom pozorištu u Beogradu

 

 

 

Crnogorsko narodno pozorište gostovaće u Narodnom pozorištu u Beogradu 20. i 21. novembra.  

U ponedjeljak 20. novembra u 20.30h na sceni “Raša Plaović” biće izvedena predstava Dejana Dukovskog „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ u režiji Luke Kortine.

Predstava je diplomski rad studenata III godine studijskog programa Gluma u klasi redovnog profesora Branimira Popovića FDU Cetinje, a uvrštena je u redovni repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta u okviru Scene Akademija.

Balša Poček je asistent režije koji je ujedno radio dramaturgiju, scenografiju je osmislila Ivanka Vana Prelević, Tijana Todorović potpisuje kostime, Ana Krgović je asistent kostimografa, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, izvršnu produkciju Janja Ražnatović a muzički saradnik je Rade Vukčević.

U predstavi igraju: Goran Vujović, Milica Šćepanović, Marko Todorović, Vanja Jovićević, Vukan Pejović i Anđela Radović.

U utorak 21. novembra u 20.30h na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu biće izvedena predstava “Samoubica” Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovića.

Mišo Obradović je dobitnik Velike nagrade CNP-a za ulogu Semjona Semjonoviča Podsekaljnikova, a “Samoubica” je učestvovala i na 22. Jugoslovenskom festivalu “Bez prevoda” u Užicu.

Adaptaciju drame potpisuju Žanina Mirčevska, Slobodan Obradović i Veljko Mićunović, dramaturg je Slobodan Obradović, kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografiju i izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, scenski pokret Nada Vukčević a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

U predstavi igraju: Mišo Obradović,  Ana Vučković, Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Srđan Grahovac, Vanja Jovićević, Zoran Vujović, Dušan Kovačević i Danilo Čelebić.